Dňa 17. júna 2017 sa odohralo pokračovanie Slovenského pohára SLA 3D. Štvrté kolo sa uskutočnilo na relatívne vzdialenom mieste, v obci Leles na východe Slovenska, blízko k štátnej hranici s Ukrajinou.

Veľká vzdialenosť od domovských miest odradila viacerých súťažiacich, preto sa tohto kola zúčastnilo „len“ osemdesiatštyri lukostrelcov. Napriek kilometrom, ktoré bolo treba prekonať, mal však na súťaži zastúpenie aj 3beč. Do Lelesu sa vybralo sedem lukostrelcov z nášho klubu.

Naši členovia zobrali vzdialenosť dejiska pretekov športovo a súťaž využili na krátku dovolenku, s čím boli tentoraz spokojné aj ich polovičky. A tak sme, okrem strieľania a súťaženia, tiež spoznávali krásy východného Slovenska a užívali si zmenu prostredia. Z nášho pohľadu je totiž prínosné ak sa súťaže konajú na neopozeraných, vzdialených miestach, kam noha človeka zo západu našej krajiny len tak ľahko nezablúdi (a to je vraj Slovensko malé, haha).

Aj na preteku v Lelese 3bečania vynikli a priviezli domov medailové odmeny. V kategórii TRLB deti súťažila Miška Mašlániová a obsadila prvé miesto. Ema Mašlániová skončila takisto na prvej priečke, a to v kategórii TRLB kadetky. Spokojný so svojím výkonom bol aj náš predseda Peter Mekýš, ktorý v kategórii TRLB muži získal zlato. Nastrieľal úctyhodných 195 bodov a minul iba dvakrát (pripomíname streľbu podľa pravidiel HDH-IAA na jeden šíp). V rovnakej kategórii ako Peter súťažili aj Miroslav Mašláni, ktorému tesne ušlo tretie miesto a skončil štvrtý, a Marek Mašláni, ktorý bol šiesty. V kategórii TRRB deti si prvé miesto vystrieľala Petra Mašlániová a tradičnú zlatú medailu získal aj Ondrej Škorňák, súťažiaci v kategórii TRRB kadeti.

3bečania sa už tešia na ďalšie preteky a v neposlednom rade na finálové kolo série Slovenského pohára SLA v 3D lukostreľbe, ktoré náš klub organizuje v septembri neďaleko mesta Partizánske. Dovtedy však ešte „Lovu zdar!“