Ani sme sa nenazdali a ocitli sme sa na druhom kole 3D West Cupu. Naši členovia sa pravidelne okrem pretekov Slovenského pohára SLA 3D zúčastňujú aj ďalšej seriálovej súťaže. Je ňou práve 3D West Cup, ktorý sa odohráva prevažne v západnej časti Slovenska. Jeho druhé kolo sa uskutočnilo v malebnej Valčianskej doline, v našej krajine známej predovšetkým zimnými lyžiarskymi možnosťami. Stredisko Snowland však 3. júna dokázalo, že má návštevníkom čo ponúknuť aj v letnej sezóne.

V objatí lesa, kopcov, vlekov a zjazdoviek organizátori preteku, klub Arquitis Blatnica, pripravili fyzicky i strelecky náročnú trať obsahujúcu 28 3D terčov. Chválime však organizáciu súťaže, voľbu terénu i celkového krásneho prostredia, do ktorého sme s radosťou zavítali (a to nielen vďaka blízkej vzdialenosti dejiska súťaže od Partizánskeho). Trať otestovala nielen streleckú formu a kondičku súťažiacich, ale aj ich psychickú pohodu a zvládanie stresu (keď už máte tretí terč za sebou po dva auty, pokračujete v súťaži s nasadením v duchu hesla „hodiť luk do žita... a do všeličoho iného“).

Počasie vyšlo na jednotku, a tak sme vo Valči strávili príjemný deň presýtený vôňami lesa (hríby bolo cítiť všade ). Ku chutnému obedu sme si opäť sadli plní dojmov a nezabudnuteľných zážitkov zo streľby. Napriek niekoľkým nevydareným streleckým pokusom sme si súťaž užili a na sklonku dňa sme odchádzali spokojní a s úsmevmi na tvárach, nakoľko sa všetkým členom 3bečskej výpravy podarilo ukoristiť nejaký vzácny kov.

Pretekov vo Valči sa zúčastnilo 79 lukostrelcov, z toho 8 reprezentantov z Partizánskeho. V kategórii PBHB veteráni obsadil tentoraz druhé miesto Jozef Matejov. Miška Mašlániová, súťažiaca v kategórii TRLB deti – dievčatá, získala zlatú medailu, a hoci bola v danej divízii jedinou strelkyňou, prvé miesto jej právom patrí, a to na základe výborného výsledku v dosiahnutom počte bodov (353). V kategórii TRLB muži strieľali dvaja 3bečania. Zlatú priečku si vybojoval Robo Straňák, bronz si odniesol Miro Mašláni. Na druhom mieste sa, v kategórii TRLB veteráni, umiestnil Stano Bočkay. Medailové zadosťučinenie konečne dosiahla aj Mária Pátková v kategórii TRLB ženy. Stále však nejde o „to pravé orechové“, pretože mala vo svojej kategórii len dve súperky. Jej výsledok tentokrát stačil na tretie miesto.

V mikrosúboji v kategórii TRRB kadeti pokračujú aj naši nádejní junáci Ondrej Škorňák a Miro Cibula. Vo Valči bola Šťastena viac naklonená opäť Mirovi, ktorý svojho rivala porazil a získal zlatú medailu. Ondrej skončil na druhom mieste.

V ďalšom priebehu súťaže si prajeme ešte veľa (medailových) úspechov. Netreba však zabúdať, že strieľame pre svoje potešenie, pre možnosť aktívne stráviť voľný čas s rodinou a priateľmi na čerstvom vzduchu a predovšetkým preto, že nás lukostreľba baví.