Seriálové lukostrelecké preteky pokračujú aj počas leta. Náš klub sa tradične zúčastňuje aj 3D West Cupu. Tretie kolo tohto preteku sa uskutočnilo 01. 07. 2017 v neďalekej obci Mníchova Lehota. Na súťaž sme sa tešili a s radosťou konštatujeme, že naše nádeje v príjemne strávený deň sa do bodky naplnili.

Preteky organizoval LO 3D Sokol z Trenčianskych Stankoviec. Svojej úlohy sa zhostili na jednotku a organizácii súťaže nemôžeme vytknúť ani to povestné „mäkké f“. Počasie nám prialo aj tentoraz, trať obišli všetky hrozivo vyzerajúce mraky a tak sme súťažili v príjemnej atmosfére. Preteky sa odohrávali kúsok za dedinou Mníchova Lehota, smerové tabule nás však spoľahlivo viedli až k cieľu. Trať bola postavená v prostredí redšieho zmiešaného lesa a obsahovala všetky nástrahy s akými sa možno v prírode stretnúť. Strieľali sme teda z kopca, do kopca, dokonca i spoza stromu či z vyvýšeného miesta na skale.

Nečakaným, no zaujímavým, bonusom bola účasť aktuálneho majstra sveta v 3D lukostreľbe v divízii TRLB muži. Nie je ním nik iný ako Tomáš Hanuš, známy český výrobca kvalitných lukov (vyrába pod značkou Arni). Pre súťažiacich v divízii TRLB a kategórii mužov bol „Arni“ vítanou konkurenciou. Hanuš sa nielen zúčastnil tohto kola West Cupu, ale taktiež obetoval kus svojho času na seminár po jej ukončení, ktorý viedol spolu s Petrom Madurkayom, ďalším zvučným menom vo svete lukostreľby (TRRB). West Cup v Mníchovej Lehote bol teda o to hodnotnejším zážitkom, najmä pre začínajúcich lukostrelcov.

Kolo West Cupu v Mníchovej Lehote hodnotíme veľmi pozitívne aj z hľadiska medailových bilancií. Preteku sa zúčastnilo celkovo stotridsať lukostrelcov, z toho deväť „našich“. Od Trenčína sme si priviezli hneď niekoľko cenných kovov. V kategórii BB deti strieľal Maximilián Kollár a získal prvé miesto. V kategórii PBHB deti sa predstavil Samuel Jerguš Rábek a obsadil druhé miesto. Medzi silnou konkurenciou v kategórii TRLB mužov súťažili Robo Straňák, ktorý skončil štvrtý, Miro Mašláni, tentokrát šiesty a na siedmom mieste sa umiestnil Marcel Korenčík. Treba však poznamenať, že v tejto kategórii strieľal aj majster sveta, ktorý, prirodzene, skončil prvý (430 bodov!).

V kategórii TRLB veteránov súťažil Stano Bočkay a jeho výkon tentoraz stačil na bronzovú priečku. Medailový úspech nečakane zaznamenala aj Mária Pátková, súťažiaca v kategórii TRLB ženy, keď porazila svoje tradičné súperky a obsadila prvé miesto. Pátková svojím výkonom prekvapila nielen seba a svoje súperky, ale aj celý klub a priznáva, že to kotvenie asi ozaj bude na niečo dobré. Medzi silnou konkurenciou v kategórii TRRB deti pretekala Sofia Korenčíková a umiestnila sa na šiestom mieste. Preteky skončili víťazne aj pre Ondreja Škorňáka v kategórii TRRB kadetov, kde skončil prvý. V rovnakej kategórii sa však tentoraz nedarilo Mirkovi Cibulovi, ktorý skončil až na štvrtom mieste.

Z pretekov v Mníchovej Lehote sme si opäť odniesli mnoho nových zážitkov, ocenení a skúseností. Všeobecne dobre sa chodí na preteky vzdialené len pár kilometrov a my našich priateľov z Trenčianskych Stankoviec radi navštívime opäť pri ďalšej súťažnej príležitosti.