Rok sa s rokom stretol a my sme opäť oslavovali jeden z najobľúbenejších sviatkov roka. Medzinárodný deň detí oslavujú malí, veľkí, slobodní či zadaní, v duchu pravdivej myšlienky – Všetci sme deti svojich rodičov.

Inak tomu nebolo ani v lesoch v okolí Partizánskeho, v ktorých sa každoročne na začiatku júna dejú zázraky. Ľudia sa menia na rozprávkové postavy, pred očami našich najmenších pravidelne ožívajú príbehy, ktoré si dobre pamätáme i my, starší.

Tradícia Cesty rozprávkovým lesom siaha do dekád dávno minulých a podnes sa teší obrovskému úspechu. Putovanie sa aj tento rok uskutočnilo po overenej trase, cesta viedla od záhradiek za Salašom, čiastočne po žltej turistickej značke, až na lúku pri bývalej chate Ondrej.

Po ceste deti sprevádzali mnohé rozprávkové bytosti a na lúke pri Ondrej chate na ne trpezlivo čakali kráľ s kráľovnou. Hoci účastníci cesty plnili isté úlohy už na jednotlivých stanovištiach, na lúke na nich čakal ďalší bohatý program, v podobe tanečných vystúpení, súťaží, tomboly a množstva iných aktivít. Nechýbalo ani občerstvenie a obľúbené maľovanie na tvár, skákacie hrady, či možnosť jazdenia na koňoch alebo štvorkolkách.

Aj tento rok bol súčasťou zábavy na lúke v okolí Ondrej chaty náš klub. Pre deti sme pripravili stanovisko, kde si mali možnosť vyskúšať lukostreľbu do originálneho 3D terča i presnosť svojej streľby na balónik. Krásne letné počasie podmienilo vysokú návštevnosť a tak sme chvíľami nevedeli ako rýchlo nám čas ubieha. Na naše stanovisko sa čakalo v dlhánskom rade, veru mali sme sa čo obracať.

Takmer sme si nestihli pochutnať ani na výbornom obede (lebo rezeň v chlebe je jednoducho TOP), ktorí nám zabezpečili priatelia z Mestskej umeleckej agentúry.

Akciu síce nečakane prerušila búrka, ktorá z lúky napokon vyhnala aj posledných návštevníkov, no u nás sa strieľalo ešte aj pomedzi prvé kvapky.

Napriek dažďu však podujatie hodnotíme veľmi pozitívne a za možnosť prezentovať náš klub týmto ďakujeme Mestskej umeleckej agentúre i mestu Partizánske.

Tešíme sa na ďalšie ročníky podujatia i na všetky ostatné možnosti ďalšej spolupráce. :)