Blížiace sa leto je už cítiť vo vzduchu i na stupnici teplomera. Lukostrelcov z 3beča však prázdniny nečakajú, čo potvrdzuje aj ich účasť a úspechy na štvrtom kole série Slovenského pohára SLA v 3D lukostreľbe.

Toto kolo sa odohralo v srdci Slovenska, na mieste poznačenom rýdzo slovenskou romantikou, príbehom lásky Ľudovíta Štúra a mladej Adely Ostrolúckej. Tak ako bol Ľudovít vášnivým poľovníkom aj 3bečania si do Ostrej Lúky prišli vyskúšať svoje strelecké zručnosti.

Preteky štvrtého kola Slovenského pohára zorganizovali priatelia z Klubu športovej lukostreľby Robin zo Zvolena. Preteky boli pomerne náročné, o čom svedčila neľahká trať súťaže, ale aj veľký počet zúčastnených strelcov a teda množstvo konkurencie.

Náš klub na preteky nevyštartoval v plnej sile. Niekoľkým z nás pripadla i tento rok milá povinnosť prezentovať lukostreľbu „širokým masám“ na firemnom podujatí v Trenčíne.

Týmto chceme poďakovať členom LK 3beč, ktorí obetovali účasť na pretekoch v prospech trenčianskeho podujatia. Ich pomoc si vysoko vážime a veríme, že s nimi pri podobných príležitostiach môžeme počítať aj v budúcnosti.

Deň pod hradom Matúša Čáka sme si užili rovnako ako naši reprezentanti na súťaži a po celý čas sme držali palce našim druhom, ktorí hájili naše farby na panstve Ostrolúckych.

Kategóriu PBHB deti – chlapci ovládol Samko Jerguš Rábek, odniesol si zlatú medailu. Medzi mužmi PBHB strieľal Maroš Kolesnáč, ktorý sa umiestnil na štvrtom mieste. V kategórii PBHB veteránov nás zastupoval Jozef Matejov, ktorý taktiež získal zlato.

Kategóriu TRLB veteránov od nás reprezentoval Stanko Bočkay a jeho výkon tentoraz stačil na tretie miesto. Medzi deťmi – chlapcami TRRB súťažil Samko Chochula, ktorý obsadil prvé miesto, medzi kadetmi TRRB strieľal Miro Cibula, ktorý skončil štvrtý. Vo veľmi silnej konkurencii kategórie TRRB muži (25 súťažiacich) obsadil dvadsiate druhé miesto Tibor Mažgut.

Všetkým zúčastneným členom gratulujeme k zaznamenaným úspechom a prajeme veľa šťastia do ďalšieho priebehu sezóny. :)