Lukostrelecká sezóna plynule pokračuje aj v mesiaci máj. V sobotu, 12. 05. 2018, sa uskutočnilo tretie kolo seriálového preteku Slovenský pohár SLA v 3D lukostreľbe. Toto kolo sa odohralo v Rimavskej Sobote, jeho organizátorom boli naši priatelia u klubu LK Bašta.

Pomerne veľkú vzdialenosť k miestu konania súťaže sme však prekonali radi, a tak sa zástupcovia nášho klubu opäť mohli tešiť zo získaných medailí.

Bol to tvrdý boj, trať bola náročná. Túto skutočnosť potvrdzujú aj všeobecne nízke bodové zisky jednotlivých lukostrelcov. Napriek obtiažnosti trate sa však naši 3bečania nenechali zahanbiť a reprezentovali Partizánske ako sa patrí.

Práve väčšia vzdialenosť pretekov bola dôvodom nižšej účasti súťažiacich, v globále i zástupcov klubu 3beč. Súťaže v Rimavskej Sobote sa zúčastnilo sedem lukostrelcov z klubu 3beč Partizánske.

V kategórii PBHB deti – chlapci nás reprezentovali Samko Jerguš Rábek, ktorý sa umiestnil na prvom mieste, a Danko Mavrák, ktorý skončil druhý. Medzi mužmi PBHB sme tiež mali dvoch zástupcov. Daniel Mavrák získal zlatú medailu a Maroš Kolesnáč bronzovú.

Kategóriu TRLB deti – chlapci ovládol Benjamín Žember ziskom zlatej medaily. V dievčenskej kategórii sa tentoraz menej darilo Miške Mašlániovej, ktorá sa umiestnila na druhom mieste. V silnej konkurencii TRLB mužov tretí skončil Róbert Straňák.

Tradične úspešní boli naši reprezentanti aj v divízii TRRB. Medzi deťmi – chlapcami získal zlato Samko Chochula, v kategórii kadetov zaznamenal úspech v podobe zisku prvého miesta Ondrej Škorňák.

Všetkým lukostrelcom, ktorý sa súťaže zúčastnili, ďakujeme za výbornú reprezentáciu nášho klubu a prajeme im mnoho úspechov aj v ďalších pretekoch.