Lukostrelecká sezóna sa nám síce pekne rozbehla a rôznych súťaží sa koná pravidelne každý víkend viacero, náš klub si predsa našiel čas zorganizovať jednu „súkromnú“ akciu. Dlho očakávané klubové preteky sa uskutočnili vo sviatočný deň, 08. mája 2018, v priestoroch Horského hotela Lomy v Hornej Vsi.

Viacerí súťažiaci využili možnosť ubytovania sa v Hornej Vsi, a tak si spoločné chvíle spríjemnili pondelkovou opekačkou a spojili preteky s rodinným výletom v prírode.

Hoci účasť na súťaži nebola až taká vysoká ako tomu bolo minulý rok, náš spoločný čas sme si užili naplno. Do karát nám tiež hralo počasie, ktoré bolo ukážkové, jarné, a vydržalo počas celého preteku. Svieži jarný dáždik sa spustil tesne pred vyhodnotením súťaže, a tak sme sa skryli pod strechou hotela Lomy.

Klubovú súťaž môžeme pokojne označiť za rodinnú, nakoľko sa jej zúčastnili najmä naši najmenší, veľmi nádejní, lukostrelci spoločne s ich rodičmi – sprievodom. Mnohí súťažiaci sa lukostreleckého preteku zúčastnili po prvý raz a mnohým sa hneď podarilo zaznamenať úspech v podobe medaily.

Príjemné, i keď trochu veterné, májové ráno sme začali rozcvičkou na strelnici a o pol jedenástej sme vyrazili na trať. Tú tvorilo osem terčov, na ktoré sa strieľali dva šípy a celú trať sme obchádzali dva krát. Počet účastníkov sa akurát rozdelil do skupín podľa jednotlivých stanovísk, pričom v každej skupine sa nachádzal aspoň jeden skúsený lukostrelec, ktorý inštruoval ostatných o priebehu súťaže. Takýmto spôsobom sa na trati nenudili ani sprevádzajúci rodičia, ktorí sa radi podučili novým veciam.

Trať bola nenáročná fyzicky i strelecky, avšak primeraná klubovej súťaži, ktorej hlavným cieľom bolo zabaviť sa a užiť si voľný deň v prírode s priateľmi. Počas celého dňa nás obdivnými pohľadmi sledovalo aj publikum – deti, ktoré boli v hoteli Lomy ubytované v rámci Školy v prírode.

Po dokončení streľby sme sa spoločne odobrali na výdatný obed. Nasledovalo vyhodnotenie, víťazi jednotlivých kategórii boli ocenení medailami, najmenší súťažiaci si spolu s cenným kovom odniesli aj sladkú odmenu.

Ďakujeme všetkým zúčastneným za krásne strávené spoločné klubové chvíle a tešíme sa, keď sa na klubových pretekoch stretneme opäť v budúcnosti.