Alebo po našom: prišli sme, súťažili sme, zvíťazili sme. Máme tu opäť záver sezóny. Minimálne v sérii preteku Slovenský pohár SLA v 3D lukostreľbe. Stránky kalendára neúprosne ohlasujú koniec roka a my sme sa zúčastnili finálového kola spomenutej seriálovej súťaže.

Posledné kolo sa odohralo v krásnom horskom prostredí Malej Fatry, v okolí obce Varín, „kolísky“ slovenskej lukostreľby. Počasie nám prialo, svitol svieži jesenný deň - predzvesť príhodne strávenej soboty v kruhu priateľov a známych.

Zázemie, ako tradične, tvorila chata Fatranka a patronát nad organizáciou pretekov na seba vzal domáci lukostrelecký klub Varín 3D. Trať postavili v miestach, v ktorých sa budú odohrávať aj budúcoročné Majstrovstvá Európy HDH IAA v 3D lukostreľbe, bola teda odlišná od tej, ktorú sme poznali z predošlých pretekov. Jej primeraná náročnosť a úroveň, ako sa na finále najprestížnejšej slovenskej súťaže patrí, nás však neodradila a náš klub opäť odchádzal s náručou cenných kovov. Tváre nám krášlili spokojné úsmevy, ktoré sú po dobre odstrieľanej súťaži také typické.

Vo finálovom kole pretekov zaznamenali úspechy v kategórii PBHB deti – chlapci Daniel Mavrák ml., ktorý obsadil druhé miesto a Samuel Jerguš Rábek, ktorý získal zlatú medailu. V kategórii PBHB mužov sa na piatom mieste umiestnil Maroš Kolesnáč. Medzi veteránmi v tejto kategórii bol úspešný Jozef Matejov, ktorý skončil na prvom mieste.

V kategórii TRLB deti – chlapci súťažil Benjamín Žember a obsadil prvé miesto. Medzi dievčatami zvíťazila Michaela Mašlániová. V kategórii mužov TRLB skončil tentoraz ako druhý Peter Mekýš a siedme miesto si vystrieľal Miroslav Mašláni. Striebornú medailu si odniesol aj Stanislav Bočkay, strieľajúci v kategórii TRLB veteránov.

Medzi chlapcami TRRB zvíťazil aj tentokrát Samuel Chochula. Menej sa darilo Ondrejovi Škorňákovi, ktorý sa umiestnil na štvrtej priečke.

Vo Varíne sa odohralo aj odovzdanie pohárov za celkové víťazstvo v sérii preteku Slovenský pohár SLA 3D za tohtoročnú sezónu. Aj v tomto prípade bol náš klub veľmi úspešný. V kategórii PBHB deti – chlapci zlato získal Samuel Jerguš Rábek, na striebornej priečke sa umiestnil Daniel Mavrák ml. Medzi mužmi skončil na peknom štvrtom mieste Maroš Kolesnáč. V kategórii veteránov získal zlatú medailu Jozef Matejov.

V našej tradične najsilnejšej a najpočetnejšej kategórii – TRLB – obsadili medzi deťmi prvé miesta Benjamín Žember (kategória chlapcov) a Michaela Mašlániová (kategória dievčat). Ich víťazstvá boli veľmi tesné a zároveň zaslúžené, pretože o konečnom poradí musel rozhodnúť súčet priemerov vystrelených na šíp vo všetkých kolách súťaže. V kategórii mužov obsadil štvrté miesto Peter Mekýš, šieste miesto Miroslav Mašláni a v tesnom závese za ním, na siedmej priečke, skončil Róbert Straňák. Medzi veteránmi si tretie miesto vystrieľal Stanislav Bočkay.

V kategórii TRRB detí – chlapcov suverénne zvíťazil Samuel Chochula. Medzi kadetmi sa na treťom mieste umiestnil Ondrej Škorňák.

Všetkým našim strelcom gratulujeme k úspechom a držíme palce do nadchádzajúcej sezóny Slovenského pohára SLA v 3D lukostreľbe. Sme hrdí, že sa nám aj na tomto preteku podarilo obhájiť štatút jedného z najúspešnejších klubov našej krajiny, ktorý sme získali po Majstrovstvách Slovenska na konci augusta.

Ďakujeme za podporu aj mestu Partizánske a tešíme sa na spoluprácu pri príprave finálového kola ďalšieho zo seriálových pretekov v 3D lukostreľbe – súťaže West Cup 2018. Posledné kolo tejto súťaže sa uskutoční 27. 10. 2018 v priestoroch Horského hotela Lomy v Hornej Vsi.