Koniec roka sa nám nezadržateľne približuje a my máme za sebou záverečné kolo ďalšieho seriálového preteku – 3D West cup 2017. Finálová súťaž sa uskutočnila neďaleko Partizánskeho, v Hornej Vsi, a organizátorom bol náš klub.

3beč sa tentoraz rozhodol o radikálnu zmenu trate pretekov a z tradičného miesta v okolí Salaša priamo v meste sa súťaž presunula do priestorov Horského hotela Lomy v Hornej Vsi a jeho priľahlého okolia. Mnohí účastníci pretekov si počas cesty k hotelu nostalgicky zaspomínali na pionierske časy – cesta prechádzala popri bývalom areáli detského tábora. Finále West cupu si nenechalo ujsť takmer stotridsať lukostrelcov z celého Slovenska a „domáci“ 3bečania tu opäť mali početné zastúpenie.

Počasie sa síce celý deň tvárilo značne nepriateľsky, našu náladu nám však nepokazilo a preteky sme si užili akoby sa uskutočnili uprostred leta. Trať voňala novotou, a tak sme počas celej súťaže odhaľovali zákutia a nástrahy neopozeraného terénu. Lúky striedal les, strmé zrázy si „podávali kľučku“ s rovinkami. Na trati panovala výborná atmosféra aj napriek zmoknutým letkám a šmykľavke pod nohami.

Finálové kolo 3D West cupu skončilo pre náš klub vynikajúco, 3bečania znova dokázali svoje kvality a vysúťažili si zaslúžené medailové odmeny. V kategórii BB - deti súťažili dvaja chlapci – Maximilián Kollár, ktorý skončil druhý a Denis Jančich, ktorý získal bronzovú medailu. V dievčenskej kategórii BB strieľali dve naše pretekárky - Valentínka Drábiková, ktorá sa umiestnila na druhom mieste a Adelka Gerbelová, ktorá si odniesla bronzovú medailu.

V kategórii PBHB – deti sme tiež mali dvoch zástupcov – Samuel Jerguš Rábek sa umiestnil na prvom mieste a Daniel Mavrak ml. na bronzovej priečke. V kategórii PBHB – seniori nás zastupovali Daniel Mavrák, skončil štvrtý a Maroš Kolesnáč, ktorý skončil, v silnej konkurencii, piaty.

Tradične úspešná bola divízia TRLB. V kategórii deti – dievčatá získala prvé miesto Miška Mašlániová, v kategórii deti – chlapci sa rovnako prvý umiestnil Benjamín Žember. Tentoraz štvrté miesto obsadila, v kategórii žien, Mária Pátková. V početne zastúpenej kategórii mužov sa na druhom mieste umiestnil Peter Mekýš, bronz si odniesol Marcel Korenčík, šieste miesto obsadil Miro Mašláni a v poradí deviaty skončil Marek Mašláni. V kategórii veteránov sa na treťom mieste umiestnil Stanko Bočkay.

V kategórii TRRB deti – dievčatá súťažila Sofia Korenčíková a skončila šiesta. Vrelo to opäť aj v kategórii TRRB kadeti, kde si opäť merali sily naši dvaja chlapci – Ondrej Škorňák a Miro Cibula. Na finále 3D West cupu bude lepšie spomínať Mirko, ktorý skončil strieborný a Ondrej obsadil tretie miesto. V kategórii TRRB ženy nás tentoraz zastupovala Simona Mašlániová a skončila na ôsmom mieste. V najpočetnejšej kategórii TRRB muži, a teda v silnej konkurencii, za nás strieľal Tibor Mažgut a skončil na sedemnástej priečke.

3bečanom opäť pripadla aj povinnosť vyhodnotiť a oceniť celkových víťazov série 3D West cup 2017. V kategórii PBHB muži si bronz odniesol Maroš Kolesnáč.

V kategórii TRLB dievčatá sa prvá umiestnila Miška Mašlániová. V kategórii TRLB muži skončil na štvrtom mieste Miro Mašláni. Pohár za tretie miesto v celkovom poradí si odniesla Mária Pátková v kategórii TRLB ženy. Medzi veteránmi TRLB skončil so striebrom Stanko Bočkay. V kategórii TRRB kadetov získal konečné druhé miesto Ondrej Škorňák a tretí skončil Miro Cibula.

V mene predsedu LK 3beč Partizánske ďakujeme všetkým, ktorí priložili ruku k dielu a pomohli nám preteky zorganizovať. Tešíme sa na ďalšie príležitosti spolupráce, na ďalšie preteky, výhry a do budúcnosti si navzájom prajeme čo najmenej zlomených šípov. :)