Záver leta sa nám blíži a hoci čísla ohľadom korona vírusu stúpajú, preteky zo série Slovenského pohára SLA v 3D lukostreľbe sa nám priam kopia. Náhradné termíny marcových a aprílových súťaží sú takpovediac nasekané sobotu za sobotou. To lukostrelcom však neprekáža, práve naopak. Pravidelné preteky nám predsa pomôžu udržať sa vo forme pred blížiacimi sa Majstrovstvami Slovenska.

Slovenský pohár SLA 3D teda pokračoval vo svojej sérii šiestym kolom, ktoré sa uskutočnilo takmer v srdci Slovenska, v Dobšinej. Lesy nad vyrovnávacou nádržou tohto mesta sa v sobotu, 22. augusta 2020, stali dejiskom náročných, no podľa slov účastníkov napriek tomu krásnych, pretekov.

Trať súťaže bola ťažká z pohľadu náročnosti streleckých pozícií. Ohlasy však sú pozitívne, trať v rámci kola takto prestížnej súťaže predsa musí strelcov trochu potrápiť. Práve v neľahkých podmienkach by mali súťažiaci ukázať svoju zručnosť a odzrkadliť hodiny venované tréningu. Zdolanie takejto trate je dôkazom, že si cenné kovy za svoje strelecké umenie naozaj zaslúžia.

Tohto kola pretekov sa zúčastnilo 153 súťažiacich a nechýbali ani zástupcovia LK 3beč Partizánske. A že sa im opäť darilo, o tom nemôže byť ani pochýb.

V divízii PBHB deti získal zlatú medailu Daniel Mavrák ml., v kategórii mužov skončil na treťom mieste Daniel Mavrák a na piatej priečke Maroš Kolesnáč. Medzi veteránmi PBHB získal striebro Jozef Matejov.

V seniorskej kategórii skončil na piatom mieste Peter Mekýš. Medzi ženami TRLB sa Barbara Benkovičová umiestnila na štvrtom mieste. V kategórii veteránov úspech zaznamenal Róbert Straňák, ktorý získal zlato. Stanislav Bočkay skončil tretí.

Ak sme na úvod spomenuli súťaže odohrávajúce sa jednu sobotu za druhou vôbec to nebolo prehnané. Už teraz sa tešíme na ďalšie preteky, ktoré sa odohrajú 5. septembra 2020 vo Varíne.