Začiatok školského roka priniesol aj poslednú časť seriálových pretekov v 3D lukostreľbe - siedme kolo, finále Slovenského pohára SLA. Práve finálovú súťaž organizoval lukostrelecký klub 3beč Partizánske.

Súťaž sa odohrala 9. septembra v tradičných priestoroch Salaša a v jeho krásnom horskom okolí. Hoci sa preteky konali na rovnakom mieste ako vždy, trať bola postavená trochu odlišne a v inom, nemenej náročnom, okruhu.

Organizácia pretekov zabrala takmer všetok voľný čas väčšine členov klubu, ktorí sa však s chuťou do príprav zapojili a ochotne "brigádovali" už pár dní vopred. Za ich ochotu, odhodlanie a pomoc s prípravou súťaže im patrí veľká vďaka od predsedu klubu, Petra Mekýša. Napriek pracovnému nasadeniu členov klubu v prípravách sa ich námaha neodrazila na športových výkonoch, hoci nie všetkým bolo z organizačných dôvodov umožnené zúčastniť sa posledného kola pretekov.

Blízkosť dejiska pretekov využilo mnoho nádejných lukostrelcov klubu z Partizánskeho na účasť v súťaži, a tak sme sa po dlhšej dobe opäť videli s mnohými priateľmi a podporovateľmi 3beča.

V kategórii BB deti - chlapci sa na šiestom mieste umiestnil Maximilián Kollár, v rovnakej kategórii, ale za dievčatá, skončila prvá Hanka Hazuchová. V kategórii PBHB deti si zlato vystrieľal Samuel Jerguš Rábek, za kadetov súťažil Jakub Šiška a skončil strieborný. V tejto kategórii súťažil za mužov Maroš Kolesnáč a jeho výkon stačil na tretie miesto.

V kategórii TRLB deti - chlapci súťažil Benjamín Žember, ktorý sa umiestnil na druhom mieste, za dievčatá nás opäť reprezentovala Michaela Mašlániová, ktorá si odniesla zlatú medailu. Za kadetky súťažila Ema Mašlániová, ktorá sa umiestnila taktiež na prvom mieste. V kategórii TRLB muži nás reprezentoval Miroslav Mašláni, ktorý skončil tretí, a Marcel Korenčík, ktorý skončil piaty. Na bronzovej priečke sa opäť ocitla Mária Pátková, súťažiaca v kategórii TRLB ženy. 3beč má zastúpenie aj v kategórii TRLB veteráni, a to v podobe strieborného Stanislava Bočkaya.

V kategórii TRRB deti - chlapci súťažil Samuel Chochula, ktorý sa po dlhšej prestávke spôsobenej zranením víťazne vrátil do lukostreleckého kolotoča - odniesol si zlatú medailu. V kategórii TRRB deti - dievčatá sa na druhom mieste umiestnila Petra Mašlániová, šiesta skončila Sofia Korenčíková.

V kategórii kadetov TRRB to bolo opäť napínavé do posledného šípu, nakoniec sa naši dvaja reprezentanti ocitli na stupňoch víťazov spolu. Miroslav Cibula skončil so striebornou a Ondrej Škorňák s bronzovou medailou. Kategóriu TRRB za ženy uzatvára Simona Mašlániová, ktorá sa v silnej konkurencii umiestnila na deviatom mieste.

Siedme kolo Slovenského pohára SLA v 3D lukostreľbe bolo zároveň posledným kolom tejto súťaže, preto sa uskutočnilo aj celkové vyhodnotenie a ocenenie celkových víťazov. Zahanbiť sa nedali ani zástupcovia klubu 3beč. V celkovom poradí v kategórii PBHB kadeti skončil druhý Jakub Šiška. V kategórii PBHB veteráni sa, taktiež na striebornej priečke, umiestnil Jozef Matejov. V kategórii TRLB deti si zlato odniesli Benjamín Žember (za chlapcov) a Michaela Mašlániová (za dievčatá). V kategórii kadetiek bola zlatom ocenená Ema Mašlániová.

V kategórii TRLB muži strieborný úspech zaznamenal Peter Mekýš. V kategórii TRRB deti sa na druhom mieste umiestnili Samuel Chochula (za chlapcov) a Petra Mašlániová (za dievčatá). V kategórii TRRB kadetov sa na stupňoch víťazov ocitli dvaja naši zástupcovia - strieborný Ondrej Škorňák a bronzový Miroslav Cibula.