S blížiacim sa koncom roka sa k svojmu koncu chýli aj tohtoročná séria pretekov 3D West cup 2017. Jej predposledné, piate kolo, sa uskutočnilo ozaj „west“, v obci Malinovo neďaleko Bratislavy. Súťaž sa odohrávala v priestoroch Strednej odbornej školy záhradníckej priamo v centre obce, pod taktovkou Lukostreleckého oddielu Malinovo.

K zariadeniu školy patrí aj rozľahlý anglický park v jej bezprostrednej blízkosti, ktorý okrem kvalitne pripravenej lukostreleckej trate ukrýval aj klasicisticky prestavaný kaštieľ. V Malinove sme teda prežili krásny deň, keďže aj počasie nám prialo, plný radosti z lukostreľby s nádychom histórie a noblesy starých čias.

Ako to už v 3beči býva, ani z týchto pretekov sme neodišli na prázdno. Do Malinova sa nás vybralo dvanásť a všetci sme odchádzali s úsmevmi na perách a niektorí aj s medailou na krku.

V kategórii HU muži sa na treťom mieste umiestnil Ivan Hudec. V kategórii PBHB muži zlatú medailu získal Maroš Kolesnáč. V kategórii TRLB deti – dievčatá skončila tentokrát tesne druhá Miška Mašlániová. Zlato si odniesla Ema Mašlániová v kategórii TRLB kadetky. Kategóriu TRLB muži hájili dvaja naši zástupcovia, Miro Mašláni, ktorý skončil štvrtý a Marek Mašláni, ktorý obsadil šieste miesto. V kategórii TRLB ženy si opäť bronzovú medailu vystrieľala Mária Pátková.

Silná bola tentoraz kategória TRLB veteránov, kde súťažil Stanko Bočkay. Obsadil štvrté miesto a však so zhodným počtom bodov ako jeho súper na tretej pozícii. K slovu sa teda dostal počet strelených 11 bodových zásahov. V kategórii TRRB deti – chlapci nás zastupoval Samko Chochula, ktorý si vystrieľal striebro.

Tradičnú bojovníčku máme aj v kategórii TRRB deti – dievčatá. Je ňou Petra Mašlániová, ktorá v Malinove obsadila tretie miesto. A k súboju „našich“ znova došlo v kategórii TRRB kadeti. Víťazne z neho vyšiel Miro Cibula, ktorý získal striebornú medailu, zatiaľ čo Ondrej Škorňák sa musel uspokojiť s tretím miestom.

Všetkým víťazom gratulujeme a samozrejme prajeme mnoho ďalších úspechov. Organizátorom preteku ďakujeme za príjemne strávené chvíle na súťaži a náš klub sa už teší na finálové kolo 3D West cupu, ktorého je organizátorom.

Sme zvedaví aj na ohlasy ostatných lukostreleckých klubov a združení, pretože finále West cupu organizujeme na neopozeranom mieste, v Hornej Vsi, niekoľko kilometrov od mesta Partizánske.