Tak sme sa dočkali. Od prvého kola tohtoročnej série súťaže Slovenského pohára SLA v 3D lukostreľbe ubehol takmer mesiac. Druhé kolo bolo organizačne na pleciach nášho klubu, takže prípravy naň prebiehali dva týždne vopred a my už sme nevedeli vydržať, kedy to celé vypukne.

Ten deň prišiel v sobotu, 14. apríla 2018. Lukostreleckú súťaž sme už po druhýkrát organizovali v priestoroch Horského hotela Lomy v Hornej Vsi neďaleko Partizánskeho. Za perfektné zázemie v podobe priestorov, poskytnutého občerstvenia, stravy, ubytovania a ústretovosti všeobecne, patrí vedeniu hotela Lomy naše veľké ĎAKUJEME!

Ráno v deň konania pretekov sa nám črtalo krásne počasie, ktoré vydržalo po celý deň a, veru, nečakane silné lúče aprílového slnka na nás zanechali stopy (alias opaľovacia sezóna odštartovaná). Krásne lesné prostredie, ukážkové počasie a množstvo streľbychtivých lukostrelcov nám zabezpečili príjemné prežitie súťažného dňa, na ktorý budeme ešte dlho spomínať.

Hovoriť môžeme skutočne o rekordnej účasti súťažiacich. V Partizánskom sa tentokrát (po prvý raz) zišlo viac ako 200 strelcov z rôznych kategórii (vekových i divízií lukov). Po registrácii a rannom občerstvení sa súťažiaci, rozdelení do 32 skupín, rozpŕchli na trať. Trať bola fyzicky menej náročná ako v prípade poslednej súťaže, ktorú sme organizovali.

Technicky však bola pripravená náročnejšie, viackrát sme využili potenciál maximálnych vzdialeností či malé terče, ktoré sú našou špecialitkou. Súťaž prebiehala plynulo, nikde sme sa zvlášť nezdržiavali, za čo určite vďačíme aj precíznemu a rovnomernému rozdeleniu strelcov do skupín.

Po odstrieľaní všetkých stanovísk sme si pochutnali na veľkom rezni so zemiakmi a už sme netrpezlivo čakali na vyhlásenie výsledkov. Pre 3bečanov bola aj táto súťaž úspešná nielen z pohľadu získaných cenných kovov, ale aj z hľadiska našej početnej účasti.

V kategórii BB deti – chlapci náš klub zastupoval Denis Jančich, ktorý sa umiestnil na šiestom mieste. V rovnakej kategórii, ale za dievčatá, strieľala Hanka Hazuchová, ktorá skončila na krásnom treťom mieste.

Kategóriu PBHB deti – chlapci mali pod kontrolou dvaja naši zástupcovia. Samko Jerguš Rábek získal zlatú medailu a Danko Mavrák striebornú. V kategórii PBHB muži za náš klub súťažili Maroš Kolesnáč, ktorý skončil piaty, a Daniel Mavrák st., ktorý obsadil šiestu priečku. Kategóriu veteránov PBHB zastupoval Jozef Matejov, ktorý získal zlato.

Zvyčajne silná divízia TRLB si udržala svoju povesť aj v tomto prípade. V kategórii deti – chlapci obsadil prvé miesto Benjamín Žember, v kategórii dievčat sa tentoraz menej darilo Miške Mašlániovej, ktorá skončila tretia. V kategórii mužov sme mali až štyroch reprezentantov LK 3beč. Na výbornom druhom mieste sa umiestnil Peter Mekýš, štvrtý skončil Róbert Straňák. V silnej konkurencii si deviatu priečku vystrieľal Miro Mašláni a osemnásty skončil Marek Mašláni. V kategórii žien súťažila Mária Pátková, ktorá sa umiestnila na siedmom mieste. Medzi veteránmi obsadil striebornú priečku Stanko Bočkay.

V divízii TRRB nás v kategórii detí – chlapcov zastupovali Samko Chochula, ktorý získal zlatú medailu a Matúš Kúdela, ktorý sa umiestnil na šiestom mieste. V kategórii kadetov za nás, ako aj v minulom roku, strieľali dvaja zástupcovia – Ondrej Škorňák, ktorého výkon tentoraz stačil na bronzovú medailu, a Mirko Cibula, ktorý skončil v náročnej konkurencii deviaty.

Za kadetky TRRB súťažila Petra Mašlániová, ktorá skončila na peknom štvrtom mieste. 3beč mal svoje želiezka v ohni aj v najpočetnejšej kategórii – TRRB muži (30 strelcov). Tibor Mažgut obsadil devätnáste miesto a Pavel Hazucha skončil dvadsiaty siedmy.

Všetkým zúčastneným strelcom ďakujeme za príjemné chvíle strávené v krásnej prírode pohoria Tribeč. Podujatie by sa taktiež nepodarilo zorganizovať bez podpory mesta Partizánske, za čo sme mestu nesmierne vďační.

Už teraz sa tešíme na ďalšie súťaže, pretože sezóna sa nám len začína, a v Partizánskom sa vidíme opäť v októbri. Tešíme sa na vás.

Viac fotografií TU